Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit vineri, la conferința județeană a PSD Argeș, despre polemicile care au apărut în jurul propunerii referitoare la introducerea religiei ca materie la Bacalaureat.
El susține că nu înțelege de ce există persoane care se opun unei astfel de inițiative și a reamintit că România este o țară creștină.
Mai mult, Ciolacu a făcut referire și la faptul că regimul comunist a încercat, la rândul său, să elimine religia din viețile oamenilor.
„Astăzi, împreună cu președintele dumneavoastră, cu domnul primar Gentea, am avut privilegiul să fim primiți de ÎPS Calinic și am avut foarte multe discuții. Și stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru. Aici nu vorbim doar de Biserica Ortodoxă, vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele, împreună cu colegul nostru Titus Corlățean au stat de vorbă și au găsit oportun ca una din materiile, și specific foarte clar, din materiile opționale, la Bacalaureat, să fie religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine, cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoții dumneavoastră dorește să opteze ca materie de Bacalaureat religia?”, a spus șeful PSD.
Ciolacu a mai atras atenția că religia „nu aduce supunere”, ci cunoaștere și spune că încercările de a impune „progresismul atunci când el nu este acceptat, când oamenii nu se regăsesc” vor duce, de fapt, la creșterea populismului și extremismului.
„Religia aduce cunoaștere. Religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu este acceptat, când oamenii nu se regăsesc, de fapt vom încuraja populismul și extremismul. Și trebuie să spunem că PSD apără valorile creștine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuie reprezentate și privite egal. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic. Au încercat unii timp de 50 de ani. Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine. Suntem una din cele mai sigure țări din lume și dacă nu cea mai tolerantă țară din lume. Cred în valorile europene, în dezvoltarea României accesând fondurile europene și implementând politicile europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, a mai spus Marcel Ciolacu.